Мушкатото е едно от най-популярните цъфтящи растения за лехите в градината

...
Мушкатото е едно от най-популярните цъфтящи растения за лехите в градината
Коментари Харесай

Има го в почти всеки български дом и не е нужно да сте специалист, за да отглеждате

Мушкатото е едно от най-популярните цъфтящи растения за лехите в градината и летния оазис на балкона вкъщи. И за това има основателна причина: то се предлага в многочислени цветове и форми. Мушкатото (познато още с латинското си име пеларгониум) пораства бързо, цъфти щедро и дълготрайно от пролетта до есента, не изисква особени грижи и е издръжливо.

Не е належащо да сте експерт, с цел да вирее в дома ви. Това растение ще накара даже начинаещите градинари да се гордеят със себе си, в случай че съблюдават няколко елементарни съвета за развъждането му. Експертите от Pelargonium for Europe (PfE) знаят тъкмо какво е значимо при засаждането и грижите за мушкатото.

Кое е най-подходящото време за засаждане на мушкатото?

Веднага щом настъпят първите топли пролетни дни, може да започнете да засаждате балконите и терасите. Но внимавайте с мушкатото, защото не понася добре студа. То би трябвало да се засажда единствено когато дневните температури постоянно са над 10°C. Ако просто не можете да чакате, подгответе се да предпазите мушкатото от студа, в случай че е належащо, поучава " Аз дамата ". Например когато температурата на открито е ниска, растенията ви ще се усещат по-добре на перваза на прозореца, на стената на къщата или под покрив, в сравнение с парапета на балкона, където има течение, или в саксия на студената земя.

През нощта можете да отбраните мушкатото от измръзване с градинска вълна, фолио с балончета или чаршаф. Въпреки това, в случай че още веднъж стане доста студено, би трябвало краткотрайно да поставите растенията си в предпазено закрито помещение. Зимните градини, незамръзващите летни къщи или гаражите са подобаващи убежища за незабавни случаи, изключително в случай че има естествена светлина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР